Overzicht van regionale bestanden en bevolkingsreconstructies in Nederland.

Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van regionale bestanden en/of bevolkingsreconstructies door genealogen
samengesteld en als gegevensverzameling beschikbaar.

Onder regionale bestanden wordt verstaan: Een verzameling personen die gedurende een bepaalde tijd in een plaats of beperkt gebied gewoond hebben. Dit zijn niet persé personen, die geboren, gehuwd of overleden zijn in de betreffende plaats, maar het kunnen ook personen zijn die gedurende een aantal jaren in die plaats gewoond hebben of functionarissen die daar werkzaam waren. Indien van de personen in het bestand zoveel als mogelijk gezins- en familieverbanden zijn aangebracht is er sprake van een bevolkingsreconstructie.

Over de aangegeven periode zijn de bestanden min of meer compleet; indien nog niet compleet dan is het bestand nog in bewerking en is dit aangegeven.
De bestanden zijn niet on-line beschikbaar.
Inlichtingen uit deze bestanden zijn per email aan te vragen bij de samensteller/contactpersoon. Wel wordt een namen-index op een website als een welkome aanvulling gezien.

Ter verduidelijking: Het gaat dus niet om digitaal beschikbare bestanden (op Internet of CDrom). Betreft het een digitaal beschikbaar regionaal bestand of bevolkingsreconstructie, dan zal deze in het overzicht "Digitale Bronbewerkingen" van Geneaknowhow opgenomen kunnen worden.

Oproep: degene die beschikken over regionale bestanden en/of bevolkingsreconstructies en die hieruit informatie willen verstrekken aan andere genealogen worden verzocht dit aan mij door te geven.

Schriftelijk: J.J.M. (Hans) den Braber, Vogelvlinder 6, 3723 RB Bilthoven of per e-mail: hans@den-braber.nl

Laatste wijziging: 11 mei 2023


Ga naar: Overzicht beschikbare regionale bestanden en/of bevolkingsreconstructies