Bevolkingsreconstructie Oudenbosch
Naast mijn onderzoek naar alle families met als geslachtsnaam den Braber, Braber, Brabers, de Braber en van den Braber heeft de plaats Oudenbosch mijn speciale belangstelling; dit vanwege het feit dat het de oorsprong is van mijn eigen familie den Braber. Ik heb inmiddels een gegevensbestand aangelegd van ruim 30.000 personen die van oorsprong uit Oudenbosch komen. Dit houdt in dat deze personen in Oudenbosch geboren, gehuwd, overleden zijn, alsmede de personen die daar gewoond hebben of aldaar hun beroep uitoefende. Het bestand is voor 1811 redelijk compleet; de periode 1811-1900 wordt thans ingevoerd en groeit nog dagelijks. Gegevens voor de periode na 1900 wordt voornamelijk verkregen uit publicaties en overlijdensadvertenties. Van de personen worden zoveel als mogelijk gezinnen en families samengesteld.
Dit bestand is niet on-line beschikbaar; echter inlichtingen uit dit bestand zijn per email bij mij te verkrijgen.

Oudenbossche families
Van een aantal typisch Oudenbossche families zijn de genealogieen op deze website opgenomen. Criteria voor opname is een verblijf van meer dan 7 generaties (ruim twee eeuwen) te Oudenbosch.
Thans zijn 35 Oudenbossche genealogieen op deze site opgenomen. Deze zijn van diverse auteurs afkomstig.

Oproep: degene die ook onderzoek doen naar typisch Oudenbossche families en deze willen publiceren via deze website (evt. in samenwerking met ondergetekende) worden verzocht met mij contact op te nemen.

Schriftelijk: J.J.M. (Hans) den Braber, Vogelvlinder 6, 3723 RB Bilthoven of per e-mail